Webbutveckling innefattar ett antal olika komponenter, bland annat att skriva kod och skapa strukturer för back-end-webbplatser. Dessa strukturer omfattar databaser, databehandling och servrar. Dessa är de delar av hårdvara eller programvara som kommunicerar med klienten (webbläsaren) för att leverera information till användaren. När en användare begär information säger webbläsaren till exempel till servern: ”Jag behöver den här informationen från en databas.”
När designfasen är klar börjar webbutvecklingsteamet skriva kod för att bygga webbplatsen. Olika kodningsspråk används i front-end och back-end av en webbplats, var och en med fokus på ett specifikt funktionsområde. Dessa olika delar av koden arbetar tillsammans för att skapa en webbplats som har den önskade funktionaliteten.
Webbutveckling är en allt viktigare del av Internet. Internet förändras ständigt, och webbutvecklare ligger i framkant av denna förändring. Dagens verktyg för webbutveckling är mer avancerade än någonsin. En webbutvecklares uppgift är inte bara att bygga webbplatser, utan de är ansvariga för att skapa de appar som hjälper oss att utföra våra dagliga aktiviteter.
Om du är intresserad av en karriär inom webbutveckling kan en examen i datavetenskap vara till hjälp för att få ditt drömjobb. Vissa huvudämnen lämpar sig bättre för front-end webbutveckling, medan andra är bättre lämpade för back-end utveckling.
Varför du bör ta kurser i webbutveckling
En kurs i webbutveckling hjälper dig att lära dig grunderna i HTML och CSS, de språk som används för att bygga och underhålla webbplatser. Du lär dig också att använda verktyg som Git för att ta en ögonblicksbild av koden så att den inte går förlorad om din dator kraschar. Dessutom lär du dig hur man skapar dynamiska webbapplikationer i Python.
Webbutveckling är en bransch med en växande efterfrågan på skickliga yrkesmän. Den har över 563 miljoner PS enbart i Storbritannien. Det finns många olika kurser som fokuserar på både webbens framsida och baksida. De färdigheter du lär dig kan vara användbara både i ditt yrkesliv och i ditt privatliv. Oavsett om du vill arbeta i ett litet eller stort företag kan kurser i webbutveckling hjälpa dig att utveckla de färdigheter du behöver för att bygga webbplatser.
I en kurs i webbutveckling använder instruktören korta videor för att lära dig om ett visst ämne. Vissa videor kommer att visa demonstrationer av hur man implementerar ett visst koncept, medan andra kommer att vara föreläsningsliknande. Oavsett hur lektionerna presenteras är instruktörerna duktiga på att förklara begrepp och göra inlärningen rolig. Dessutom kommer du att kunna få en känsla för tekniken bakom webbutveckling genom att genomföra dussintals kodutmaningar.
För att bli en framgångsrik webbutvecklare är det viktigt att kunna identifiera och lösa problem. Denna färdighet är viktig för både front-end- och back-end-utvecklare. Medan front-end-utvecklare måste förstå hur man optimerar funktionaliteten i sin kod måste back-end-utvecklare kunna upptäcka potentiella brister och göra förbättringar i sin kod. Som utvecklare måste du kunna tänka logiskt och kreativt när du tar itu med problem, oavsett om det är ett enkelt eller komplext problem.
Fördelar med PHP-webbutveckling
PHP är ett populärt språk för webbutveckling, och dess starka API:er gör det enkelt att bygga och integrera vilken webbapplikation som helst. Det blir också snabbare för varje ny version. PHP 8.0 har till exempel en ny JIT-kompilator (Just-in-time) som har förbättrat prestandan jämfört med tidigare versioner.
Det finns också PHP-ramverk som kan påskynda utvecklingen. Dessa hjälper utvecklare att automatisera vanliga uppgifter som autentisering och sessionshantering. De kan också automatisera URL-mappning och caching. Detta snabbar upp utvecklingsprocessen och hjälper dem att slutföra projektet snabbare. Ramverken tillhandahåller också de senaste säkerhetslägena och andra uppdateringar för PHP, så de kan användas med förtroende.
PHP har också ett säkerhetslager som skyddar din webbplats mot virus. Det ger också utvecklarna stor frihet i sättet att koda. De kan inaktivera vissa funktioner enligt sina krav, bara mata in relevant data och skapa felrapporter som är lämpliga för projektet. Du kan också be om levande exempel som referens och riktlinjer för kodning.
En annan fördel med PHP är dess förmåga att hantera äldre kod. Många webbplatser har utvecklats i PHP, och det är mycket enklare att uppgradera dem än att behöva skriva om hela koden i ett annat språk. Detta hjälper PHP att överleva i det långa loppet.
.
Hur man blir en WordPress-utvecklare
WordPressutveckling är en av de mest populära metoderna för webbutveckling. Den möjliggör en stor flexibilitet och är en av de snabbast växande plattformarna. Faktum är att den driver nästan 39,5 % av internets sidor, enligt en studie som publicerades 2015. WordPress-utvecklare har stor erfarenhet av HTML, CSS, JavaScript, SQL och GIT. De är bekanta med många språk och tekniker för webbutveckling och kan använda dessa färdigheter för att skapa webbplatser för ett brett spektrum av kunder.
För att börja utveckla din egen WordPress-webbplats behöver du kunna lite PHP. PHP står för Personal Home Page, eller Hypertext Preprocessor. Det kan utföra en mängd olika funktioner, bland annat automatisk generering av filer, åtkomst till databaser och kryptering av data. Tack och lov finns det massor av guider på nätet som hjälper dig att lära dig detta språk. När du väl behärskar PHP är du på god väg att bli en WordPress-utvecklare.
En WordPress-utvecklare kan arbeta med hela webbplatsen eller utveckla endast en av de tre huvudkomponenterna. De kan också välja att skapa en fristående applikation med hjälp av det nya REST API:et. Det är viktigt att veta att du kommer att arbeta på en plattform med öppen källkod, så du kan ändra den hur du vill.
Förutom att lära dig WordPress-plattformen behöver du lära dig icke-tekniska färdigheter, inklusive projektledning. Du måste kunna definiera krav och prognostisera arbetet på ett korrekt sätt. Dessutom måste du lära dig goda kommunikationsfärdigheter. Dålig kommunikation med din kund kan leda till att projektet misslyckas, så det är viktigt att kommunicera dina tankar och idéer för att se till att dina kunders behov uppfylls.
Inställning av en WordPress-utvecklingsmiljö
- Att sätta upp en utvecklingsmiljö är ett avgörande steg för att lyckas för WordPress-utvecklare.
- Det snabbar upp utvecklingsprocessen och ger en bättre slutprodukt.
- Det gör det också möjligt för utvecklare att lagra kärnfiler och plugins på samma plats, vilket gör det snabbare och enklare att testa ändringar.
- Den här utvecklingsmiljön liknar dessutom en livewebbplats, men kallar in filer från din lokala dator.
Hur man installerar WordPress-plugins
WordPress-plugins kan göra din webbplats enklare att underhålla och öka trafiken. Hur många plugins du behöver beror på din webbplats syfte, funktionalitet och storlek. En vanlig missuppfattning är att för många plugins gör din webbplats långsammare, men det är inte alltid fallet. Din webbplats prestanda beror på kvaliteten på de plugins du väljer.
Ett bra plugin ska ha bra support och uppdateras regelbundet. Men om du upptäcker att insticksprogrammet inte fungerar som det ska kan du avaktivera det. Det finns många gratis insticksprogram tillgängliga, men du måste se till att de är kompatibla med den senaste versionen av WordPress. Du bör också leta efter feedback från andra användare för att se om de är nöjda med insticksprogrammet. Det finns också premiumplugins som erbjuder ytterligare funktioner som prioriterad support, regelbundna uppdateringar med mera.
WordPress-plugins är tillägg som lägger till funktioner till WordPress. De består av PHP-kod och andra tillgångar. Dessa tillägg kan förbättra säkerheten, skapa ett skyltfönster, förbättra sökmotoroptimering med mera. Det finns bokstavligen tusentals WordPress-plugins som är gratis tillgängliga i WordPress-repositoriet, och det finns också massor av tredjepartsleverantörer som säljer dem. Att hitta rätt plugins för dina behov kan vara en utmaning, så ta dig tid och välj klokt.
När du har bestämt vilka plugins du ska installera måste du installera dem på din WordPress-webbplats. Plugins kan läggas till på din webbplats med hjälp av din instrumentpanel eller från den officiella plugin-katalogen. Du kan också använda en FTP-klient för att manuellt installera insticksprogram.