Webbutveckling är processen att skapa en webbplats, inklusive både front-end och back-end aspekter. Frontenddelen av en webbplats består av beteende och visuella element som körs i en användares webbläsare, medan backenddelen av en webbplats består av de servrar, databaser och applikationer som får webbplatsen att fungera.
En framgångsrik webbutvecklare har starka kodningsfärdigheter, uppmärksamhet på detaljer och en förmåga att analysera problem. De måste också vara kreativa i sitt sätt att bygga webbplatser. De måste förstå användarupplevelse, sökmotoroptimering och andra faktorer som hjälper en webbplats att vara attraktiv för användarna och synlig för sökmotorerna.
Hur man kommer igång med webbutveckling
Internet gör det lätt att lära sig nya programmeringsspråk och verktyg, så det är inte så svårt som många tror att börja en karriär inom webbutveckling. Det finns otaliga resurser på Internet, från bloggar till böcker och kurser, och onlineplattformar som Team Treehouse erbjuder hundratals olika kodningskurser som hjälper dig att bygga upp dina färdigheter på nolltid.
Hur man håller sig uppdaterad med tekniska trender inom webbutveckling
Tekniken utvecklas snabbt, så det är viktigt för webbutvecklare att hålla sig uppdaterade om de senaste trenderna och teknikerna. Lamar Laing, en HubSpot-utvecklare och medgrundare av Laing Media, rekommenderar att du anmäler dig till tekniska bloggar och podcasts, går med i teknikorienterade LinkedIn- och Facebook-grupper och går med i en onlinecommunity som är avsedd för programvaruingenjörer.
För att komma igång med utveckling av webbsidor
Webbsidutveckling innebär att man använder en mängd olika verktyg för att skapa en webbplats. Detta inkluderar att skapa en plan, bestämma vilket innehåll som ska ingå och bestämma hur layouten ska se ut.
För att komma igång
Först ska du fundera över dina mål och målgruppen för din webbsida. Om du vet vem du försöker nå, blir det lättare att ta fram en färdplan för resten av utvecklingsprocessen.
En bra strategi för en nybörjare är att lära sig grunderna i HTML, ett markeringsspråk som är grunden för webbplatser. Andra språk, som CSS (Cascading Style Sheets), förbättrar den grundläggande struktur som byggs upp av HTML-koder och lägger till designelement på webbplatser som gör dem mer visuellt tilltalande.
Välja en editor
För att utveckla en webbsida måste du använda en textredigerare. Detta är ett program som skapar och redigerar oformaterade textfiler som kan innehålla giltig HTML-kod. Ordbehandlare kan infoga tecken som inte är giltig HTML och fungerar inte bra för redigering av webbplatsfiler.
Välja ett filnamn
När du skapar en HTML-fil är det viktigt att välja ett filnamn som är lätt för webbläsaren att hitta. Detta kan bidra till att minimera eventuella framtida problem. Det är också en bra idé att använda siffror och bokstäver snarare än specialtecken, som procenttecken eller frågetecken.
Skrivning av webbsidor
För att börja skriva din webbsida öppnar du en textredigerare och klistrar in skelettkoden från den föregående handledningen i den. Kodbiten ska se ut ungefär så här.
Kurser i webbutveckling
Det finns en mängd olika kurser i webbutveckling tillgängliga på nätet. Vissa är gratis och andra kostar en liten avgift. Dessa kurser lär ut grunderna i webbutveckling och hjälper dig att starta en karriär inom detta område.
En bra kodningskurs lär dig också hur man använder moderna språk som HTML, CSS och JavaScript. Du kommer att kunna skapa responsiva webbplatser med hjälp av dessa tekniker.
Udemy är en utmärkt plattform för att lära sig nya färdigheter eftersom den erbjuder ett brett utbud av kurser, inklusive webbutveckling. Kurserna ges av toppexperter inom området, och vissa kurser erbjuder till och med fullständiga yrkescertifikat.
Coder’s Academy är en annan bra resurs för dem som vill lära sig att koda. Denna kodningsskola på nätet erbjuder steg-för-steg-instruktion med live videohandledning och individuellt stöd från deras expertinstruktörer.
Jumpstart är ett veckoslutslångt bootcamp för kodning som ger dig grundläggande kunskaper om webbutveckling. Programmet använder sig av ett distansformat så att eleverna kan delta från var som helst i USA, och det erbjuder personlig coachning för att se till att du får ut det mesta av din erfarenhet.
EDX har ett stort utbud av kurser i webbutveckling att välja mellan, varav många undervisas av branschledare. De erbjuder också yrkescertifikat i webbutveckling, och de är helt online, så du kan fortsätta arbeta samtidigt som du lär dig.
Coding for the Front End är en fantastisk, omfattande kurs som lär dig allt du behöver veta om att skapa en webbplats från grunden med HTML, CSS och JavaScript. Kursen är uppdelad i enkla videor som tar ungefär 15 minuter vardera, så att du kan arbeta i din egen takt.
Vad är utveckling av webbapplikationer?
- Väckapplikationsutveckling är en process för att skapa programvara som körs på Internet.
- Det gör det möjligt för människor att kommunicera med varandra, hitta information och göra inköp på nätet.
- Design av användargränssnittet (UI) fokuserar på utseendet och känslan i en applikation och omfattar detaljer som typsnitt, färger och layouter.
- UI-designers överväger också hur applikationen ska förflytta sig genom användarens resa.
Steg för utveckling av webbapplikationer
Det första steget för att utveckla en webbapplikation är att identifiera din produktidé. Det behöver inte vara en revolutionerande idé, men den bör lösa ett problem som din målgrupp regelbundet ställs inför.
Idealt vill du utveckla en app som utför något bättre, snabbare, enklare eller billigare än de nuvarande alternativen. Ofta skapas de mest innovativa applikationerna genom att man söker lösningar på problem som du eller ditt team regelbundet ställs inför.
Design av ett arbetsflöde
När du har en idé om vad applikationen ska göra, skissa upp det på papper. Se till att avgränsa var knapparna, texten och bilderna ska placeras. Detta hjälper till att kartlägga hur appen kommer att flöda från sidan för registrering, genom produkt- och tjänstesidor osv.
Wireframes och prototyper
Nästa fas i utvecklingen av en webbapplikation innebär att utforma wireframes, som är strukturerade skisser av hur den slutliga appen kommer att se ut. Dessa wireframes används för att visualisera logiken och databasen i en webbapplikation och kan förstärkas med interaktivitet, vilket ger möjlighet till feedback om funktionalitet, design och användarupplevelse innan kodning påbörjas.
Backend-utveckling
Utvecklingen av backend, eller backend-logik, är den mest komplexa delen av utvecklingen av en webbapplikation. Det är här som de flesta val av ramverk kommer in i bilden, liksom en mängd olika språk och tekniker.
Väljandet av rätt teknisk stapel för din mobila webbapp kan vara avgörande för projektets framgång. Detta beror på att livslängden för mobila enheter är mycket kortare än för skrivbordsskärmar (den genomsnittliga livslängden för mobiltelefoner i USA är cirka 30 månader), och det släpps ständigt uppdateringar av enheter och ny teknik. Detta kan göra det svårt att avgöra vilka funktioner som kan stödjas inom en given tidsram eller budget.
Bästa metoder för utveckling av WordPress
WordPress är ett innehållshanteringssystem med öppen källkod som används för att bygga webbplatser. Utvecklare kan använda HTML, CSS, JavaScript och PHP för att skapa teman och plugins för WordPress. De arbetar också med WordPress-kärnkoden för backend-utveckling.
Kodningsstandarder: WordPress kodningsstandarder är en uppsättning riktlinjer som utvecklare följer för att se till att deras kod är konsekvent och lättläst för alla som använder den över hela världen. Detta är viktigt av flera olika skäl, till exempel för att undvika vanliga fel och förbättra kodens läsbarhet.
Dokumentation: WordPress tillhandahåller ett antal verktyg och tekniker som utvecklare kan använda för att skriva dokumentation för sin programvara, inklusive video, skriftliga instruktioner och kontextuella hjälpflikar. Dessa kan vara till stor hjälp för användare som kanske inte förstår vad de ska göra med en specifik funktion.
Linting: Linting-verktyg kan hjälpa dig att kontrollera din kod för fel innan den faktiskt körs av en webbläsare. De kan också förbättra din kodkvalitet genom att peka ut områden som behöver förbättras.
Användning av versionskontroll: Att hålla din kod under versionskontroll gör det lättare att spåra ändringar och se var fel uppstår. På så sätt kan du åtgärda problem innan de påverkar en webbplats i drift.
Debuggning: Genom att använda WP_DEBUG och Xdebug kan du göra felsökning mycket enklare. Detta gör att du kan ställa in brytpunkter på vissa ställen i din kod och titta på hur den körs för att ta reda på vad som är fel.
Organisering av filer och mappar: Att ha en tydlig filorganisation kan vara fördelaktigt för ditt WordPress-projekt. Det hjälper dig och andra gruppmedlemmar att hålla ihop liknande filer och gör det lätt för andra att hitta och referera till ditt arbete.