Kennelkybas

Är du inte en morgonmänniska, synd för dig. Det finns nämligen många fördelar med att träna just på morgonen. Men samtidigt finns det självklart ett samband med att de flesta väljer att träna efter jobbet på kvällen. Det är då man har tid helt enkelt. Tiden finns också innan jobbet såklart, men det kanske tar emot lite mer att vakna upp i gymmet, istället för på jobbet med morgonkaffet. För dig som lockas av tanken att träna på morgonen, så ska vi här försöka övertyga dig.

Naturliga hormoner har högre nivåer

Kroppen hormoner har naturligt en högre nivå på morgonen. Muskelbyggande hormoner som exempelvis testosteron hjälper dig därmed mycket genom att träna på morgonen. På eftermiddagen cirkulerar en mycket mindre nivå i kroppen och du får arbeta hårdare för samma resultat.

Du hinner med annat efter jobbet

Genom att träna på morgonen så har du tid över för annat efter jobbet. Om du har familj så är detta antagligen ett givet val att spendera sin extra tid. Men även vänskaper skall tas hand om. Livspusslet blir lite enklar med andra ord.

Ditt fokus är på topp

Om du har kört ditt träningspass på morgonen så är kroppen redan igång till 100 %. När du kommer till jobbet eller skolan så kommer du vara skärpt redan från början. Har du flexibla timmar? Då kanske du till och med blir klar tidigare med dina sysslor och kan gå hem tidigare!

Du kommer antagligen faktiskt träna oftare

Ursäkter som håller dig borta från träningen uppstår oftast på eftermiddagen. Middagsinbjudningar och annat socialt kommer aldrig komma i vägen under morgonens timmar. Det är tyvärr sant, så det kan vara dags at bli morgonmänniska nu.

Matsmältningen får en boost

Att träna sätter igång kroppens förbränning. Är det inte bättre att sätta igång den på morgonen innan du har dina dagliga kostintag, än på kvällen när du så småning om skall gå och lägga dig?

Du kommer få bättre humör under dagen

Du har antagligen redan hört talas om att endorfinerna som kroppen får i samband med träning. Hormoner som får dig att må bra och känna dig lycklig. Tänk att börja varje dag med bra humör, låter ju för bra för att vara sant!

Inte övertygad?

Tänk på att vart du än tränar, så är det antagligen färre personer på morgonen. Mer plats och ro för dig. Börja redan imorgon!